You are here

Bob Vivant Tripel

Ingredienten / Ingredients: 
Pilsmout, Munchenermout en 3 overzeese hopsoorten : amarillo (zeer schaars nu), target, challenger
Additieven / Additions: 
Suiker
Alcohol %: 
9.00
Schenkadvies / Serve: 
In een Bob Vivant kelkglas
Omschrijving / Description: 

"Als de bon vivant dan wel al vlug in 1 adem genoemd wordt met de flierefluiter dan is dat vooral te wijten aan het feit dat hedonisme zelfs vanaf de oudheid al dan niet ten onrechte  als excuus beschouwd werd voor een bandeloze, decadente levensstijl.  De echte levensgenieter daarentegen neemt af en toe makker en medemens op sleeptouw in de queeste naar verantwoord geestelijk en zintuiglijk genot. Schol!"

Om het kort te houden : deze tripel is het oerbier dat als basis voor de Koddestamper diende en de aanzet deed om onze brouwactiviteiten verder te officialiseren. Voor het eerst gebrouwen in 80 liter hoeveelheden en lokaal vastgelegd in een uiterst zeldzaam fotoboek waar u ook het recept in kan terugvinden.

Dit bier bevat geen schuimadditieven en is hergist op de fles. Laat zich best drinken rond 8 graden celsius maar het staat u vrij te experimenteren. Kouder mag en geeft een andere smaakervaring. De smaak situeert zich tussen bitter en zoet met een aangename hoppige toets. Dit bier heeft een warme alcoholische afdronk. Perfecte balans en ook gesmaakt door een vrouwelijk publiek wegens de zoetere toets. Maar let op ... De man met de hamer (en die in het blauwe kostuum) zijn nooit ver weg ...

Naarmate deze tripel langer ligt zal de zoete toets en het hoparoma plaatsmaken voor een 'full body' ervaring ... (hoparoma en suiker verdwijnen naarmate hergisting en smaak evolueren in het flesje). Dit bier wordt in kleine hoeveelheden gebrouwen bij onszelf voor persoonlijk verbruik. Hoeveelheden bestemd voor verkoop worden gebrouwen in samenwerking met brouwerij Sint Canarus uit Gottem.

Produktiestatus / Production Stage: 
Gecommercialiseerd
Voorraad / Stock: 
Ja

Danland Theme adapted by 'De Relatiebrouwer'