You are here

Lekker smullen met Koddestamper bier ... Stoverij Cuvee Fumee

Nodig
- goeie klont echte boter (van bij den boer)
- 2 laurierbladen
- 1 kg stoofvlees (liefst vant bladje),
- 250 gr ui in maantjes,
- 3 boterhammen met tierenteynmosterd,
- zwarte peper, zout,
- 1 bouillonketeltje
- 1 el loonse stroop kersen
- 1 liter cuvee fumee

Bereiding
De boter laten smelten en beetje bruin laten worden, stoofvlees erin bakken (stoofvlees is drooggedept en gekruid met peper en zout), vlees een korst geven, uit de pan halen en in stoofpot doen, uien in dezelfde pan glazig bakken en blussen met een beetje bier (om de bakrestjes los te maken). uien in pot doen bij vlees. Laurier, bouillonketeltje en rest van het bier erbij doen (100 ml bier op 100 gr vlees = ongeveer 4 flesjes op 1 kg)
Afdekken met de boterhammen (besmeerd met mosterd) en aan de kook brengen. Eens het kookt, vuur zachter zetten en laten verder pruttelen gedurende 1.5 a 2 uur. Proeven na 1.5 uur al eens of het vlees gaar is, daarna per 15 min de tijd bijdraaien ... (recept & foto : Kelly De Meulenaer)

Alternatieven voor een extraatje
1) Gebruik Vernimmen mosterd (= streekprodukt Waasland) en evenwaardig aan Tierenteyn.
2) Gebruik zelfgebakken bierbrood (= brood dat je zelf bakt in de automaat of oven maar waaraan je geen water toevoegt maar bier)
3) Om de saus ietsje extra's te geven kan je eventueel ook een klein stukje zwarte fondant chocola toevoegen. En wil je in de sfeer blijven van het bier gebruik dan eventueel een Fondant Koddestamper praline (kan je verkrijgen bij Choc 'n Sweets te Waasmunster)

Danland Theme adapted by 'De Relatiebrouwer'